Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Sparta chce potvrdit play off, do hlavního města míří poslední dva celky tabulky

31.01.2019 | Jakub Kudláč

S náskokem tří bodů na pátou Olomouc a dobrým losem vstupují sledge hokejisté pražské Sparty do závěrečného hracího víkendu. V sobotu ve Škoda Ice rinku se představí tým Karlových Varů (14:30), v neděli pak Pražané vyzvou Litvínov (13:00).

Po klíčovém vítězství 3:2 v Olomouci se Sparta značně přiblížila play off, to by nyní ráda potvrdila na domácím ledě. S novým trenérem Jakubem Novotným a posilou do obrany Miroslavem Hrbkem se bude mimo jiné snažit vylepšit domácí bilanci, která zatím letos činí získané pouhopouhé dva body na domácí půdě.

"Věříme, že budeme mít zápasy pod kontrolou a zahrají si všichni hráči. Budeme hrát po dlouhé pauze, uvidíme, jak nám to sedne," sdělil Novotný, pro něhož to budou první zápasy v oficiální funkci trenéra.

S oběma soupeři mají z venkovního kluziště Pražané dobrou bilanci, ve Varech vyhráli 3:2, V Litvínově 5:1. Oba soupeři jsou však nevyzpytatelní, ač Žraloci letos zažívají svou nejhorší sezónu a po patnácti letech nepostoupí s největší pravděpodobností do play off, v 11. kole dokázali například vyhrát 2:0 ve Studénce. Litvínov je poslední, ovšem i on letos zaskočil nejednoho soupeře. Doma přehrál právě Karlovy Vary a Olomouc.

I proto, že Vary jsou mimo postupové příčky, přišel do Prahy bek Miroslav Hrbek. Na jeho premiéru si ale fanoušci budou muset počkat až do neděle. "Proti Varům v sobotu určitě hrát nebudu, to by mi srdce nedovolilo. Nikdy jsem nikde jinde než tam nehrál a nedovedu si představit, že bych nastoupil proti svým," sdělil zkušený zadák.

 
Utkání
Muži | sobota 19.10.2019, 13:30
3. kolo
1:2
Sparta - Karlovy Vary
 
Muži | Neděle 15.12.2019
10. kolo
1:2
Sparta - Studénka
 
Muži | Sobota 04.01.2020
11. kolo
3:4
Olomouc - Sparta
 
Muži | Neděle 05.01.2020
12. kolo
2:1
Pardubice - Sparta
 
 
RSS