Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Do Prahy míří Zlín a Studénka. Porazí Pražané mistra i napodruhé?

03.12.2018 | Jakub Kudláč

Na led pražské Sparty míří v rámci 9. a 10. kola České para hokejové Zlín a Studénka. Pražany čekají těžké zápasy, jak říká kapitán a hrající trenér HC Sparta Praha Jiří Krupička, každý bod bude mít cenu zlata. V sobotu se hraje ve Škoda Ice rink s mistrovským Zlínem od 16:15 hodin, v neděli pak se Studénkou od 11:15.

Pražané se budou snažit přerušit sérii dvou proher, kdy dvakrát prohráli s Pardubicemi 1:3. Krupička věří, že jeho mužstvo je k těžkým bojům připraveno. "Myslím, že tým je v rámci možností dobře připraven. Bude to sice velmi náročné, ale v boji o play off bychom nějaký ten bod potřebovali. Každý bude mít cenu zlata," hlásí útočník aktuálně čtvrtého celku tabulky.

Každopádně to samé říkal i v říjnu při tripu po Moravě, tehdy nakonec Sparta dovezla skvělé čtyři body za výhru ve Zlíně a prohru v nájezdech ve Studénce. Na to navázala výhrami v Karlových Varech a Litvínově a rázem byla druhá. "Při duelu ve Zlíně ale nebyl hokejový pán bůh doma," usmál se. "Nějak nám to vyšlo, moc do teď ani nevíme jak. Bylo to úžasné, teď už se ale začíná od znova. Dvě porážky s Pardubicemi nás vrátily do reality. My víme, že nejsme tým, který by měl se silnějšími soupeři diktovat tempo, i když je pravdou, že ve Zlíně jsme chvíli i něco tvořili. Musíme nějak eliminovat jejich rošády, ale bude to určitě úplně jiný zápas než u nich," řekl útočník pražských S.

Po lídrovi tabulky a pětinásobném českém šampionovi pak přijede Studénka, která má stejně bodů jako Sparta. "Otázkou je, jestli za ně nastoupí Rus Lisov, ale i tak jsou silní. Jak jsem řekl, aspoň nějaký bod by byl třeba," poukazuje Krupička na tabulku, kde se může nenápadně do elitní čtveřice tlačit Olomouc. Ta má sice o sedm bodů méně, ovšem také o dva duely méně než Sparta. "Takže se může klidně po víkendu stát, že budeme teoreticky mimo tu čtyřku, protože Olomouc může mít o bod méně a zápas k dobru," ví Jiří Krupička.

Ten také doufá v podporu fanoušků. "Minule někteří dorazili, doufáme, že nás podpoří i tentokrát. Vstup je zdarma," uzavírá Jiří Krupička.

Utkání HC Sparta Praha versus SHK LAPP Zlín se hraje v sobotu 8. prosince od 16:15 hodin ve Škoda Ice rink aréně, vstup je zdarma. Utkání případně sledujte v textovém online přenosu.

Utkání HC Sparta Praha versus HC Sledge Studénka se hraje v neděli 9. prosince od 11:15 hodin ve Škoda Ice rink aréně, vstup je zdarma. Utkání případně sledujte v textovém online přenosu.

 
Utkání
Muži | sobota 19.10.2019, 13:30
3. kolo
1:2
Sparta - Karlovy Vary
 
Muži | Neděle 15.12.2019
10. kolo
1:2
Sparta - Studénka
 
Muži | Sobota 04.01.2020
11. kolo
3:4
Olomouc - Sparta
 
Muži | Neděle 05.01.2020
12. kolo
2:1
Pardubice - Sparta
 
 
RSS