Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Semifinále je tady! Sparta do něj vstoupí v sobotu doma, ale bez Zdeňka Krupičky

11.02.2019 | Jakub Kudláč

Vrchol sezóny je tady, sledge hokejisté pražské Sparty v sobotu 16. února začnou bojovat v semifinále play off se Zlínem. Duel hrají na domácí půdě v Merkur Aréně v Říčanech, úvodní buly je naplánováno na 14:10 hodin. Vstup je zdarma! Série je hraná na dvě vítězná utkání, druhý a případný třetí zápas se odehraje o víkendu 23. a 24. února na Moravě.  

Natěšení, ale se ztrátou. S velkou ztrátou. Do semifinálové série proti úřadujícímu čtyřnásobnému šampionovi ze Zlína vstoupí Pražané bez svého útočného esa Zdeňka Krupičky. "Těšíme se na play off jako všichni, bohužel ale počítáme ztráty. Zdeněk není zdravotně fit a nebude moct zasáhnout minimálně do prvního zápasu. Komplikace je to velká, je to jeden z našich nejlepších hráčů, ale nedá se s tím nic dělat," posteskl si trenér HC Sparta Praha Jakub Novotný.

Odmítá však, že by s neúčastí Krupičky padala hra na brejky. "Nepadá, protože jsem ji ani neplánoval. Nelíbí se mi to. Máme tým na to, abychom hráli konstruktivněji, více v pětici. Věřím, že Zdeňka může nahradit třeba Mira Novotný nebo Jirka Raul," pověděl lodivod Sparty.

Ten ví, že jeho tým není v sérii favoritem, ale věří, že ani ne outsiderem. "Je to otevřené. Oba týmy v základní části vyhrály na půdě soupeře, stát se může cokoli. Bude potřeba omezit velkou ofenzivní sílu Zlína, budeme muset držet hru mimo naše obranné pásmo a v tom útočném se naopak pokusit vyvolat nějaký chaos. Záleží taky, v jakém rozpoložení bude jejich brankář, ať už bude chytat kterýkoli. Oba umí zachytat dobře, ale i hůř," vidí možnou cestu k úspěchu Novotný.

Jeho celek se na play off naladil dobře, v posledních třech duelech základní části posbíral plný počet bodů. Po výhře v Olomouci (3:2) doma srazil i Karlovy Vary (3:1) a Litvínov (8:0). "S Vary to byl dobrý zápas, jen jsme měli dát více gólů. S Litvínovem jsme pouze potvrdili roli favorita," zakončil Jakub Novotný.

 
Aktuální články
Utkání
Muži | sobota 19.10.2019, 13:30
3. kolo
1:2
Sparta - Karlovy Vary
 
Muži | Neděle 15.12.2019
10. kolo
1:2
Sparta - Studénka
 
Muži | Sobota 04.01.2020
11. kolo
3:4
Olomouc - Sparta
 
Muži | Neděle 05.01.2020
12. kolo
2:1
Pardubice - Sparta
 
 
RSS