Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Sparta posiluje! Tým přebírá reprezentační trenér Novotný, obranu vyztuží Hrbek z Varů

28.01.2019 | Jakub Kudláč

Značně posílena jde do závěrečných bojů letošního ročníku pražská Sparta. Tým nově přebírá v pozici hlavního trenéra Jakub Novotný, který je trenérem brankářů u české reprezentace. Posilou do obrany pak je Miroslav Hrbek, který se přesouvá z Karlových Varů na hostování do konce sezóny.

Trenér - Jakub Novotný

V dosavadní sezóně vedl Spartu v pozici hrajícího trenéra kapitán a vedoucí mužstva Jiří Krupička, který tak zvládal tři role v jednom. Alespoň ta trenérská tak zmizí z jeho povinností. "Opadla ze mě nějaká zodpovědnost, jsem za to rád. Kuba s týmem už nějakou dobu fungoval, poprvé s námi byl na domácích zápasech se Zlínem a Studénkou, v Olomouci už defacto vedl zápas jakožto trenér, tam se ukázalo, že by to mohlo nést ovoce," pověděl Jiří Krupička.

Po vítězném zápase v Olomouci 3:2, kde Pražané ukončili sérii čtyř proher v řadě a výrazně se přiblížili play off, byla dohoda na stole. "S jeho příchodem výrazně ožily tréninky, já osobně se na ně určitě víc těším," řekl Krupička.

Pro Novotného je to první role hlavního trenéra v kariéře, doposud od roku 2016 fungoval u české reprezentace jakožto trenér brankářů. "Těším se na to, to je jasné, ale ta zodpovědnost trochu nadšení snižuje. Cítím, že bych měl odvést nějaké výsledky, které se očekávají. Jsem zvědavý, jak to bude vypadat," pověděl pětadvacetiletý kouč.

Přes svůj nízký věk se však ztráty autority nebojí. "Není to úplně, že by mi kluci vykali nebo říkali pane trenére, ale co se týče hokeje, tak poslouchají," usmál se. 

Jako první cíl má za úkol s týmem postoupit do play off. "Je to celkem dobře rozehrané, snad to zvládneme. Ale cíl je takový obecnější, chtěli bychom začít hrát podle nějakého systému, co jsem klukům vysvětlil. To jsem si zadal a chtěl bych na tom pracovat do dalších sezón. Je to o tom, jestli budou schopni to ti kluci zahrát," řekl Jakub Novotný.

Ten přebírá Pražany ze čtvrté pozice ligové tabulky. "Je to tady o momentální formě, takže věřím, že ten tým je schopen hrát i výš, ale to čtvrté místo je takové odpovídající. Hlavní předností týmu je velká bojovnost a odhodlanost vyhrát. První lajna je tu konkurence schopná, teď jde o to, jestli zvládneme nějak zapracovat druhou, aby taky něco odehrála," zakončil nový hlavní trenér HC Sparta Praha Jakub Novotný.

Obránce - Miroslav Hrbek

Posilou do pole pak je Miroslav Hrbek, elitní bek Karlových Varů a reprezentant. "Záleží, jak se v týmu umístí, ale určitě bude velkou posilou. Nedá se říct, že bychom pro něj měli nějakou speciální úlohu, to říct nemůžu, ale zapracujeme ho do našeho systému a snad nám bude nápomocen," řekl trenér Sparty Novotný.

Hrbek, který v letošní sezóně za deset duelů vstřelil v dresu Žraloků dva góly a na osm nahrál, obleče ve své šestnácté sezóně v kariéře poprvé jiný dres než ten Karlových Varů. "Vždycky jsme hráli play off, nebylo třeba přestupovat jinam. Bude to pro mě úplně něco nového, jiná kabina, jiní lidi, nikdy jsem to fakt nezažil. Věřím, že když už jsem tady, tak získáme medaili," sdělil Miroslav Hrbek, nyní už obránce HC Sparta Praha.

 
Utkání
Muži | sobota 19.10.2019, 13:30
3. kolo
1:2
Sparta - Karlovy Vary
 
Muži | Neděle 15.12.2019
10. kolo
1:2
Sparta - Studénka
 
Muži | Sobota 04.01.2020
11. kolo
3:4
Olomouc - Sparta
 
Muži | Neděle 05.01.2020
12. kolo
2:1
Pardubice - Sparta
 
 
RSS