Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Sparta jede na led mistrovského Zlína a Studénky. Každý bod má cenu zlata, hlásí kapitán

02.10.2018 | Jakub Kudláč

Sledge hokejisté pražské Sparty jedou v rámci 3. a 4. kola České para hokejové ligy na daleký výjezd. V sobotu od 15:30 hodin se představí na ledě mistrovského Zlína, v neděli od 9:30 hodin je pak čeká duel se Studénkou na stadionu v Havířově. Co čeká Pražany ve Zlíně je známé, co v Havířově už tolik ne. Dle slov hrajícího trenéra a kapitána Sparty Jiřího Krupičky by byl z nadcházejícího víkendu cenný jakýkoli bod.

Pražané mají za sebou v letošní sezóně pouze jeden v zápas, v prvním kole doma přehráli Olomouc 2:1 po samostatných nájezdech. Ve druhém byli lichý tým a měli volno. "S Olomoucí to byly velmi cenné dva body, soupeř hodně bruslil a fyzicky byl na tom dobře. Oba týmy mohly získat tři body, remíza tomu zápasu slušela a v nájezdech jsme byli asi lepší," pověděl Jiří Krupička.

Zápas to byl na vysoké úrovni, oba týmy měly za sebou dobrou přípravu. Sparta trénuje od polovinu června, většina Hanáků zase nastoupila na turnaji LAPP Cup Zlín 2018 v dresu Vídně první zářijový týden. "Šlo to poznat, všichni jsme měli natrénované. Docela dost jsme si všichni zajezdili, měli jsme toho plné brýle," usmál se Krupička.

Smích jej ale částečně přechází při pomyšlení na nadcházející víkend. "Čeká nás asi nejtěžší víkend v základní části, umocněný tím, že hrajeme venku," uvědomuje si hrající trenér a kapitán HC Sparta Praha. Na ledě Zlína se nevyhrává, tři body si odtamtud nikdo neodvezl přes tři roky. Každopádně Pražané tam dokázali zvítězit loni v předposledním kole základní části, úřadující čtyřnásobné mistry přemohli po nájezdech. "Tenkrát to ale bylo trošku jiné, Zlín už měl jistotu finále. Mají tam pět hráčů, kteří patří k nejlepším v lize. Asi nemůžeme počítat s tím, že bychom soupeře přehráli, tempo bude diktovat on, ale my se musíme snažit tomu přizpůsobit a zkusit něco z toho utkání urvat," velí pětatřicetiletý útočník.

V neděli se Pražané představí na ledě Studénky, kde se bude dost odvíjet od jednoho jediného jména. Slezané mají na soupisce ruského snajpra Dmitrije Lisova, který ovšem v prvních dvou kolech nenastoupil. Další posilou Studénky je italská hvězda Sandro Kalegaris. "Soupeř je abnormálně posílený, každopádně nevíme, jestli bude hrát Lisov nebo ne, to bude pro zápas velmi podstatné. Je to hráč, který může rozhodnout celý zápas, máme s ním zkušenost z turnaje v Ufě, kde jsme byli loni. Osobní obrana je na něj zbytečná, rychlostně se mu nejde vyrovnat, stejně tak je těžké hrát ho do těla. Jak říkám, uvidíme, jestli bude hrát, všichni jsme zvědaví," říká lodivod Sparty.

Suma sumárum, Jiří Krupička bude rád za jakýkoli bod. "Na jednu stranu se na to těšíme, na druhou vůbec. Budou to pěkné zápasy, samozřejmě ale velmi těžké. Myslím si, že v pondělí nám všem upadnout ruce. Každý bod bude mít cenu zlata," uvědomuje si Krupička.

Zápas mezi Zlínem a Spartou sledujte v sobotu od 15:30 hodin ZDE.
Zápas mezi Studénkou a Spartou sledujte v neděli od 9:30 hodin ZDE.

 
Utkání
Muži | sobota 19.10.2019, 13:30
3. kolo
1:2
Sparta - Karlovy Vary
 
Muži | Neděle 15.12.2019
10. kolo
1:2
Sparta - Studénka
 
Muži | Sobota 04.01.2020
11. kolo
3:4
Olomouc - Sparta
 
Muži | Neděle 05.01.2020
12. kolo
2:1
Pardubice - Sparta
 
 
RSS