Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Sparťanská pětka se běžela pro sledge hokejisty, zúčastnilo se jí přes 600 závodníků

29.06.2018 | HC Sparta

Hokejový tým HC Sparta založila novou tradici. Ve středu 27. června se konal první ročník akce Sparťanská pětka pro dobrou věc. Unikátní den pro všechny sparťanské fanoušky a partnery nabídl nejprve běh pro střední školy a poté hlavní pětikilometrový závod pražskou Stromovkou se startem přímo v Tipsport areně. Průběžně celý den probíhala i autogramiáda sparťanského A-týmu. Akce se zúčastnilo více než 600 sportovních nadšenců a pro sparťanské sledge hokejisty se vybralo 50 tisíc korun.

Prvotní myšlenkou při vzniku nového sparťanského projektu bylo uspořádání letní akce, která bude mít charitativní ráz a nastaví novou dlouhodobou tradici. Sparťanská pětka pro dobrou věc obsahovala ve svém prvním ročníku dopolední tříkilometrovým běh pro střední školy, kterého se zúčastnilo 192 studentů, jenž mohli na trati svádět souboje a potkat se i s hráči extraligového A-týmu. Následovala autogramiáda mužstva a v odpolední fázi pak hlavní závod na pět kilometrů a znovu podpisová akce týmu v čele s tradičními tvářemi i nováčky jako je třeba gólman Matěj Machovský. Do hlavního závodu se zapojilo 432 účastníků a na trať, která vedla z Tipsport areny kolem Výstaviště a přes Stromovku zpět do holešovické haly, vyběhli opět i hráči A-týmu a s nimi realizační tým i zástupci sparťanské mládeže, kteří běželi bez startovního čísla. 

Odpoledním programem provedla návštěvníky Tipsport areny z pozice moderátora Inna Puhajková, sparťanský DJ se staral o hudbu a potkat bylo možno i oba maskoty. Návštěvníci si mohli rovněž vyzkoušet střelbu na branku či zakoupit věci ve stánku sparťanského fanshopu. Středeční akce proběhla za podpory partnerů klubu, takže startovní balíček pro závodníky obsahoval čísla s vlastním jménem, náramku a samolepky i tyčinky BILLA a Isostar, drink Maximal G, sušenky REJ a láhev vody Fontana. Kromě toho generální partner společnost BILLA ČR zajistil občerstvení pro závodníky v podobě obložených baget a ovoce. Vystaveny byly vozy od společnosti Louda Auto a nechyběla ani společnost Merkur Versicherung, jež je od května tohoto roku hlavním partnerem hokejového klubu.

Charitativní rámec akce byl v tom, že z každého zaplaceného startovného do hlavního závodu HC Sparta Praha podpořila tým sparťanských sledge hokejistů částkou 100 korun. Symbolické startovné 20 Kč do závodu středních škol šlo na podporu sledge hokejistů celé. Celkově bylo předáno 50 tisíc korun a právě i sledge hokejisté pražské Sparty se aktivně zúčastnili závodu v doprovodu hráčů extraligového A-týmu. „Děkujeme hokejové Spartě i všem účastníkům Sparťanské pětky, byla to parádní akce,“ říká Jiří Krupička, předseda HC Sparta Praha sledge hokej a kapitán mužstva. „Myšlenka tohoto závodu i program kolem něj je perfektní a věřím, že bude mít dlouhou tradici a budeme se scházet pravidelně každé léto," řekl Krupička.

 
Utkání
Muži | sobota 19.10.2019, 13:30
3. kolo
1:2
Sparta - Karlovy Vary
 
Muži | Neděle 15.12.2019
10. kolo
1:2
Sparta - Studénka
 
Muži | Sobota 04.01.2020
11. kolo
3:4
Olomouc - Sparta
 
Muži | Neděle 05.01.2020
12. kolo
2:1
Pardubice - Sparta
 
 
RSS