Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Sledge hokejisté Sparty chtějí v sobotu ukončit sedmileté čekání na medaili, v cestě jsou Vary

01.02.2018 | Jakub Kudláč

Je na nich už tlak, vždyť klub z hlavního města naposledy v roce 2011 si na krk pověsil medaili, v tomto případě bronzovou. Letos by to rádi po sedmi letech zopakovali. Sledge hokejisté Sparty, mistři z let 2006 a 2007 cítí, že je to velmi blízko. V sobotu 3. února ve Sport centru Lužánky v Brně vyzvou od 13 hodin v boji o bronz Karlovy Vary, hraje se na jeden jediný zápas. Právě Žraloky porazili při svém posledním medailovém úspěchu.

Už je to nějakou dobu, popravdě ani nevím, kdy naposledy jsme tu placku měli. Čtyři pět let to je?“ marně lovil v paměti Zdeněk Krupička, vítěz klubového kanadského bodování v základní části, kdy tento reprezentační útočník posbíral ve třinácti zápasech jednatřicet bodů za dvacet branek a jedenáct asistencí. Mýlil se, kdyby pět...

Povzbuzeni výhrou ve Zlíně a Studénce jde Sparta do utkání jako favorit, letošní oba vzájemné zápasy vyzněly v její prospěch. Nejdříve 2:0, venku 5:2. „Určitě k tomu máme blíž než v předchozích letech, s Varama se nám letos daří, jsme favoriti. Samozřejmě záleží na tom, jestli už třeba bude hrát za soupeře dlouhodobě zraněný Hrbek. Proti Zlínu jsme bránili a hráli na brejky, jaký bude tento zápas, to nevím, ukážou první minuty,“ řekl Zdeněk Krupička.

Trenér Jan Katauer před sezónou vyhlašoval útok na finále, to nevyšlo. „Je to o ofenzivní síle, tu my takovou nemáme. Chtěli jsme si samozřejmě zahrát finále, kdo by nechtěl, ale tyto doby už jsou pryč, není to tak lehké,“ naráží Krupička na dva mistrovské tituly z let 2006 a 2007. „Strašně se ten sport zrychlil. Hra byla před těmi dvanácti lety jinde, ostatní týmy se zlepšily, taky už přišli soupeři na to, jak dát Vápnovi gól. Poslední roky k medailím chyběl kousek, k finále už kus,“ je si vědom útočník Sparty. „Kvoch, Kovář, výborná obrana, Vápenka,“ jmenoval Krupička hvězdné hráče zlaté éry.

Do posledního kola se rozhodovalo, kdo bude soupeře Pražanů, teoreticky to mohla být i Olomouc, se kterou měli Pražané letos potíže. „Určitě by to byl pro nás těžší soupeř,“ myslí si Krupička.

Medaile už je potřeba, sedm let bez ní je pro klub jakožto Sparta černá doba. ZÁPAS SLEDUJTE NA ONLAJNY COM ZDE!

 
Aktuální články
Utkání
Muži | sobota 19.10.2019, 13:30
3. kolo
1:2
Sparta - Karlovy Vary
 
Muži | Neděle 15.12.2019
10. kolo
1:2
Sparta - Studénka
 
Muži | Sobota 04.01.2020
11. kolo
3:4
Olomouc - Sparta
 
Muži | Neděle 05.01.2020
12. kolo
2:1
Pardubice - Sparta
 
 
RSS