Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Trenér Katauer: Bylo to peklo, jeden zápas horší než druhý, totálně jsme vyhořeli

21.12.2017 | Jakub Kudláč

Sledge hokejisté pražské Sparty jsou smířeni tím, že jejich čekání na finálovou účast v České sledge hokejové lize se protáhne na devět let. Pětibodová ztráta na druhé Pardubice dvě kola před koncem základní části už je neřešitelný úkol. Motivace pro Pražany zde ale stále je, bronzová medaile by ukončila šestileté čekání na cenný kov.

O uplynulém víkendu se čekala v sobotu třaskavá bitva o druhou pozici na domácím ledě s Pardubicemi, místo toho ale zápas dopadl fiaskem. Sedm gólů Sparta nedostala léta. „Ani se mi o tom nechce mluvit, bylo to špatné, co špatné, to bylo úplné peklo. Nic jsme neplnili, úplně jsme ten zápas odevzdali. Až pět minut před koncem jsme šli hrát, do té doby to bylo úplné vyhoření, špatná obrana, špatný útok, špatné všechno, co hokej dělá hokejem,“ řekl Jan Katauer, trenér HC Sparta Praha.

Občas se stane, že si tým vybere slabší zápas a dopadne to takto, ale nám to přišlo v ten nejhorší možný moment. To je prostě sport. Asi tam zahrála roli i nervozita a namotivovanost, všichni jsme ten zápas dlouho vyhlíželi, těšili jsme se na něj. Neunesli jsme tlak,“ konstatoval Katauer.

Ten ale zároveň kvitoval připravenost Pardubic. „Soupeř hrál výborně, byl připravený. Nadprůměr zahráli i hráči, od kterých by se to tak nečekalo, takže to není tak, že bychom byli úplné kopyta. Ono vlastně zpočátku to nebylo tak zlé, bojovali jsme, bylo to dobré a najednou bum, nedali jsme si pozor a Kubeš nám dal góla. Náš Honza Zapletal pak nedal únik na vyrovnání, a další inkasovaná branka. Pak už to tam napadalo naráz,“ rekapituloval lodivod Sparty.

Vysokou porážku jeho celek snížil alespoň na 2:7 dvěma góly v samém závěru, kdy v rozmezí jedenácti sekund dal dvě trefy v jednom oslabení! „No to byl vrchol, v ten moment jsem byl na infarkt. Celý zápas děs a pak najednou v oslabení dvě takové neskutečné situace ve čtyřech, vyšachované do prázdné branky. To jsem řval na kluky jak nikdy, když jsem viděl, že to naráz jde,“ přiznal se Katauer.

V neděli to taky nebyl klidný den, Pražané porazili Olomouc 1:0. „A to snad bylo ještě horší než ta sobota. Mizérie, za kterou můžeme být rádi aspoň třemi body za těch 1:0. Asi v tom byl i ten smutek ze soboty, že jsme to neuhráli, ale takovýto výkon podat s Varama, tak dostaneme zase klepec,“ kroutil hlavou trenér rudých.

Jeho tým má v lednu po reprezentační pauze dva, dá se říci, přípravné zápasy. Hraje ve Zlíně a ve Studénce. Pak jej čeká souboj o bronz. Otázkou ještě zůstává, jestli s Olomoucí nebo s Karlovými Vary. „Na finále už nemyslíme, to je jasné, že je konec. Musíme se soustředit na to třetí místo, i to by byl posun oproti loňsku. Více bychom si asi přáli Olomouc, letos jsme se sice s nimi trápili, ale zase nás nemůžou ničím překvapit, za což od Varů nevíme, co čekat,“ řekl na závěr trenér Sparty Jan Katauer.


 
Utkání
Muži | sobota 19.10.2019, 13:30
3. kolo
1:2
Sparta - Karlovy Vary
 
Muži | Neděle 15.12.2019
10. kolo
1:2
Sparta - Studénka
 
Muži | Sobota 04.01.2020
11. kolo
3:4
Olomouc - Sparta
 
Muži | Neděle 05.01.2020
12. kolo
2:1
Pardubice - Sparta
 
 
RSS