Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Zápas o všechno, Sparta se v sobotu doma utká s Pardubicemi o finálovou příčku

12.12.2017 | Jakub Kudláč

Dlouho vyhlížený duel se blíží. Již v sobotu se na neratovickém zimním stadionu od 18:15 hodin proti sobě postaví týmy Sparty a Pardubic. Nejsledovanější duel kola je pro Pražany stěžejní, buď vyhrají za tři body a dostanou se před Mustangy a získají naději na finále, či ztratí jakýkoliv bod a zůstanou o vzájemný zápas za Pardubicemi. Aktuálně ztrácí na druhou příčku zaručující finále bod. V neděli pak do Říčan přijede Olomouc, hraje se od 11:30.

Dosavadní problémy Spartě zařídil právě hned první letošní hrací víkend. Nejprve Sparta padla v Pardubicích 1:4, následně ztratila bod v Olomouci za výhru 2:1 v nájezdech. Poté Pražané tratili se Zlínem, to by však byly proti úřadujícímu mistrovi pouze bonusové body.


"Velmi jsme si těmi venkovními zápasy zavařili, víme to, ale už se nemůžeme ohlížet za sebe. Máme je teď doma a všichni víme, co musíme udělat," pověděl Jan Katauer, trenér HC Sparta Praha.

O neděli se moc nemluví, Sparta ví, že znovu s Olomoucí tratit už nesmí. Anebo, při černém scénáři a sobotním neúspěchu, už to bude jedno. "Základem všeho je, že musíme sobotu uhrát za tři body, žádný jiný výsledek nás před Pardubice neposune," řekl Katauer. Optimismu mu dodává výkon z Karlových Varů a výhra 5:2. "To nám ukázalo, že máme na to, abychom hráli finále," dodal.

Jeho tým má navíc handicap 1:4 z prvního duelu, v případě rovnosti bodů by tak bylo třeba vyhrát vyšším rozdílem, to ale není téma dne. Jasné je, že ani sobotní výhra nebude nic znamenat, pouze náskok dvou bodů tři kola před koncem. V tom předposledním mimochodem Sparta pojede do Zlína.


 
Utkání
Muži | sobota 19.10.2019, 13:30
3. kolo
1:2
Sparta - Karlovy Vary
 
Muži | Neděle 15.12.2019
10. kolo
1:2
Sparta - Studénka
 
Muži | Sobota 04.01.2020
11. kolo
3:4
Olomouc - Sparta
 
Muži | Neděle 05.01.2020
12. kolo
2:1
Pardubice - Sparta
 
 
RSS